Raffaello szelet

2009. 09. 28.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Fehér tészta: 5 tojás fehérje, 15 dkg kristálycukor, 15 dkg kókusz reszelék, 2 evőkanál rétesliszt fél csomag sütőpor fél citrom leve.       Barna tészta: 5 tojás fehérje, 15 dkg kristálycukor 15 dkg darált dió 3 ek. keserű kakaó 2 evőkanál rétesliszt fél cs. sütőpor. Krém: 10 tojás sárgája, 20 dkg  kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csomag főzős vanília puding, 3 dl tej, 25 dkg margarin.

Fehér tészta: ehhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé beleszórjuk a cukrot is. A kókuszreszeléket a lisztel és a sütőporral összeforgatjuk, óvatosan a cukros habba forgatjuk, a citrom levét belefacsarjuk. Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát egyenletesen belesimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal /180 fok/ kb. 15 perc alatt megsütjük.           Barna tészta: ez elegendő idő arra, hogy összeállítsuk a barna tésztát. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé beleszórjuk a cukrot is. A diót a kakaóval, a liszttel és a sütőporral óvatosan a cukros habba forgatjuk. Ugyanúgy sütjük meg, mint az előző kókuszos tésztát.            Krém: a tojássárgáját a kétféle cukorral 3-4 perc alatt nagyon jól kikeverjük. Először a pudingport, azután a tejet adjuk hozzá, majd szüntelenül kevergetve sűrű krémmé főzzük. /legjobb a mikró/ Hűlni hagyjuk, végül a margarint apránként beledolgozzuk.

           Következik a sütemény összeállítása. A krém nagyobb részét a kókuszos tésztára kenjük. Erre kerül a barna tészta, amit a maradék krémmel megkenünk. A tetejét kókusz vagy csokoládéreszelékkel meghintjük. Egy kicsit állni hagyjuk, hogy összeérjen, végül kb. 5x5 kockákra vágjuk.    

Köszönjük szépen Batta Kálmánnénak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top