Sajt burgonyabundában
2008. 09. 13.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Hozzávalók: 3 db nagyobb burgonya, 200 ml tej, 2 db tojás, 2 gerezd fokhagyma, csipetnyi őrölt bors, só, csipetnyi őrölt kömény, 1 kiskanál majoránna, 80 g sampinyon gomba, 200 g finom liszt, 2 db camembert sajt, olaj a sütéshez.
Elkészítés: A burgonyát hámozzuk meg, reszeljük le, majd nyomkodjuk ki. Adjuk hozzá a tejet, a tojásokat, az átnyomott fokhagymát, a köményt, a lisztet, a majoránnát és a felaprított gombát. Sózzuk és borsozzuk meg, majd keverjük össze.
Vízszintesen mindkét camembert-t vágjuk ketté, aztán pedig negyedeljük fel.
Forrósítsuk fel az olajat. A merőkanállal tegyünk a serpenyőbe két adag burgonyás masszát, helyezzünk rájuk 1-1 sajtdarabot, majd fedjük be azt 1-1 adagnyi burgonyás tésztával. A burgonyalepények mindkét oldalát süssük aranyszínűre.
Zöldségkörettel vagy friss vegyes salátával tálaljuk.
Köszönjük szépen Vincze Gabriellának, és továbbra is várjuk a receptjeiteket az info@donna.hu e-mailcímre!