Szivárványos-barackos rizs

2008. 12. 08.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 20 dkg rizs, 6 dl tej, 5 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 4 dkg kókuszreszelék, 30 dkg barackbefőtt. Krém: 1 liter tej, 10 dkg cukor, 1 csomag csokoládés pudingpor, 1 csomag puncs pudingpor.

A rizst megmossuk, lecsöpögtetjük és 3 dl vízben, amibe egy pici sót teszünk, lefedve feltesszük főni. A tejet a cukorral, a kókusszal, a vaníliás cukorral felforraljuk. Amikor a rizs beitta a vizet, ráöntjük a forró tejet és letakarva, nagyon óvatosan tovább főzzük, gyakran keverjük. Amikor már majdnem beitta a tejet is, lekapcsoljuk a tüzet, a rizst 20-30 percig állni hagyjuk, de nem emeljük fel róla a fedőt. Kihűtjük.

Apróra vágjuk a barackot és belekeverjük a langyos tejbe. Egy puding vagy torta-vagy kuglófformát kiöblintünk hideg vízzel és beletesszük a rizs egyharmadát. A krémhez a tej és a cukor feléből az utasítás szerint megfőzzük a csoki pudingot, majd a rizsre simítjuk langyosan. 5-10 perc után elkészítjük a puncs pudingot is, ezt ráöntjük a csokisra. Kevés dermedés után rátasszük a maradék rizst. 1 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt kiborítjuk a formából, tejszínhabbal, gyümölcsökkel, kókusszal díszíthetjük.

Jó étvágyat mindenkinek hozzá!

Köszönjük szépen Nagy Bélánénak, és továbbra is várjuk a receptjeiteket a recept@donna.hu  e-mailcímre!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top