Tárkonyos pulykaraguleves

2009. 04. 18.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 40 dkg pulykamellfilé, 1 kis fej vöröshagyma, 1 dl olaj, só, törött fekete bors, apróra vágott petrezselyem, tárkony, 1 liter csontlé (lehet leveskockából is), 20 dkg vegyes zöldség, 1 cikk zeller, 10 dkg gomba, 6 dkg liszt, 2 dl tejszín, 1 ek tárkonyecet, néhány csepp citromlé,

A pulykahúst kockára vágjuk, a hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, majd a fele olajon aranysárgára pirítjuk. Rátesszük a pulykahúst, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a vágott petrezselyemmel és tárkonylevéllel, kevés csontlével felengedjük. Közben megtisztítjuk a zöldséget, a zellert, a gombát, kockára vágjuk, és a húshoz adjuk. Lassan pároljuk, majd a csontlével felengedjük. A maradék olajból a liszttel világos rántást készítünk, ezzel sűrítjük, tejszínnel dúsítjuk, ha kell, utánaízesítjük. A tárkonyecettel és egy kevés citromlével savanyítjuk, jó forrón tálaljuk.

Jó étvágyat kíván: Gabó

Köszönjük szépen Ollósi Gabriellának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top