Tejszínes-gombás sertéstarja

2010. 09. 20.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Hozzávalók: 10 szelet sertéstarja 1 kg csiperke gomba 6 dl főzőtejszín 500 g 20%-os tejföl fokhagyma ízlés szerint só, bors ízlés szerint paradicsom, paprika  olaj
A gombát felszeletelem, nagyon kevés sóval megpárolom, kicsit meg is pirítom. Ha kész, félreteszem. A tarját besózom, borsozom, beleteszem az olajos tepsibe, majd a fokhagyma szeleteket is egyenként a husikra teszem. Erre jön rá a felkarikázott paradicsom és paprika is.
A tejszínt a tejföllel és a pirított gombával egy műanyag edényben  összekeverem, majd ráöntöm a húsra. Lefóliázom a tepsit és 170 fokon 1óra 20percig sütöm. Miután levettem a fóliát, még 10 percre visszatettem, hogy megpiruljon a teteje.
Nagyon-nagyon finom ebéd és laktató. Petrezselymes burgonyával, kovászos uborkával a legfinomabb.
Jó étvágyat hozzá!


Szerző

donna.hu



Scroll to Top