Tigriskifli

2009. 09. 21.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Tésztához: - 70 dkg liszt - 3 dl tej - 2 ek. cukor - 1 kk. só - 2 dl étolaj - 5 dkg élesztő - 3 ek. kakaó - 1 kk. fahéj - 1 cs. sütőpor A tepsi kikenéséhez Ráma. A kiflik tetejére porcukor.

A mázhoz kell: - 2 cs. vaníliás cukor - 6 ek. kristálycukor - 2 dl víz   Kevés langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt. A lisztbe belekeverjük a cukrot, a sót és a sütőport. Majd beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a maradék langyos tejet és az olajat. A tésztát jól kidagasztjuk és 1/4 részt elveszünk belőle. Ebbe belekeverjük a kakaóport és a fahéjat, ha kell egy pici tejet adunk hozzá. A két cipót külön-külön megkelesztjük (kb 1 óra). Miután megkelt, mindkét cipót megfelezzük.

Először az egyik barna cipót nyújtjuk ki kör alakúra és félre tesszük, majd a fehéret. A fehér tészta tetejére rárakjuk a barnát, ami kisebb és 12 cikkelyre vágjuk. A cikkelyeket megfordítjuk, a barna lesz alul, és kifli formára feltekerjük.

Rámával kikent tepsire helyezzük, és hideg sütőbe toljuk. Csak ekkor kapcsoljuk be a sütőt. Amíg a sütő melegszik, a tészta kel. Közepes hőmérsékleten 15-20 percig aranybarnára sütjük. A másik adag tésztát ugyanígy készítjük el.

Közben felforraljuk a vizet, beletesszük a vaníliás és a kristálycukrot, amíg el nem olvad. A tűzről levéve belemártjuk a sütőből kivett és még forró kifliket. (Én ehhez egy húsvillát szoktam használni, mert forró a szirup és a kifli is.)

Majd a lecsöpögtetett kifliket porcukorral meghintem. Jöhetnek a vendégek, jó étvágyat hozzá!

Köszönjük szépen Árokszállási Tímeának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top