Hozzávalók:
egy szép, friss egész csirke burgonya cukkíni sárgarépa hagyma csirkemáj petrezselyem tojás
tej (az áztatáshoz) fűszerek (só, ételízesítő, durva színes bors, őrölt feketebors, majoránna, rozmaring, fokhagyma granulátum stb.)
A csirkét jól megmossuk, papírtörlővel megtöröljük, és jól bedörzsöljük kívül-belül fűszerekkel. Kis időre letakarva a hűtőbe tesszük.
Addig elkészítjük a tölteléket:
Tejbe áztatott zsemlét (2-3db) kinyomkodva egy fej apróra vágott, megdinsztelt hagymára dobunk. Hozzáadunk sót, borsot, apróra vágott petrezselymet, egy tojást, és egy elkapart csirkemájat.
Jól összedolgozzuk, átsütjük. Ha kihűlt, a csirke belsejébe és bőre alá töltjük.
Előzőleg hideg vízbe áztatott római tálba tesszük(,) úgy, hogy a melle legyen lefelé. Lefedjük, és kb.45 percig sütjük kb. 180 fokon. (A római cseréptálat mindig áztassuk be, úgy érvényesül igazán a csodás sütési képessége)
Eközben megtisztítjuk a zöldségeket. A burgonyát, répát, hagymát felkarikázzuk, a cukkínit felkockázzuk. Egy nagy tepsit készítünk elő. A legjobb a sütő saját nagyobb peremű tepsije.
Kivesszük a csirkét a római tálból, hátára fordítva a tepsi közepére helyezzük. Mellé terítjük a zöldségeket, és a csirke kisült szaftjával meglocsoljuk az egészet, így külön fűszerezni nem kell.
Ismét sütőbe toljuk, és légkeverésen sütjük, míg a zöldség puha nem lesz, a csirke pedig ropogós.
Felszeljük, tálaljuk.
Köszönjük szépen Lippert Zsunak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.