Töltött krumpli

2010. 09. 08.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 10-13 db közepes méretű krumpli, 1doboz (500gr-os) löncshús, 1 db szikkadt zsemle beáztatva és kicsavarva, 2-3 cikk fokhagyma, 1 tojás, kevés só, bors, pirospaprika, reszelt sajt a tetejére kevés olaj

A krumplikat hosszában félbevágjuk és a közepébe mélyedést vájunk, majd az egészet kicsit besózzuk. A tölteléket a hozzávalókból összekeverjük, mintha fasírtot készítenénk. Megtöltjük a kivájt krumplikat, a közepét pedig rátesszük mindegyik tetejére. Egy tepsibe kevés olajat öntünk és alufólia alatt megpuhítjuk (kb. 30 perc), majd az alufóliát levéve megszórjuk reszelt trappista sajttal és pirosra sütjük. Jó étvágyat!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top