Zöldborsóleves

2009. 07. 15.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Zöldborsóleves
Hozzávalók:
2 db közepes sárgarépa
1 szál petrezselyem
1 fej karalábé
30-40 dkg zöldborsó
csirkeaprólék
vegeta
tojás
liszt
A sárgarépát és a petrezselymet karikákra vágjuk, a karalábét kisebb kockákra. Ezeket kevés vízben fedő alatt megpároljuk a borsóval együtt. ( Ha mirelit borsóból készítjük, akkor azt csak később adjuk a többi zöldséghez, kb. 10 perc után). Ezután belerakjuk a csirkeaprólékot és felöntjük vízzel. Kevés vegetát szórunk bele és lassú tűzön főzzük. Mikor már megpuhult a hús is, sózzuk és apró nokedlit szaggatunk bele. ( Én 2 tojásból csinálom, a fazekam pedig 5 literes, amiben főzöm a levest).
Jó étvágyat hozzá! 


Szerző

donna.hu



Scroll to Top