Zöldborsóleves
Hozzávalók:
2 db közepes sárgarépa
1 szál petrezselyem
1 fej karalábé
30-40 dkg zöldborsó
csirkeaprólék
vegeta
tojás
liszt
só
A
sárgarépát és a petrezselymet karikákra vágjuk, a karalábét kisebb
kockákra. Ezeket kevés vízben fedő alatt megpároljuk a borsóval
együtt. ( Ha mirelit borsóból készítjük, akkor azt csak később adjuk a
többi zöldséghez, kb. 10 perc után). Ezután belerakjuk a
csirkeaprólékot és felöntjük vízzel. Kevés vegetát szórunk bele és
lassú tűzön főzzük. Mikor már megpuhult a hús is, sózzuk és apró
nokedlit szaggatunk bele. ( Én 2 tojásból csinálom, a fazekam pedig 5
literes, amiben főzöm a levest).
Jó étvágyat hozzá!